Zwembad

Er is niets lekkerder dan na een training heerlijk te ontspannen in onze welness ruimte. U kunt heerlijk baantjes trekken in het zwembad, even verder zweten in de sauna’s of ontspannen in de stoomcabine. De temperatuur van het water is 30 graden Celsius. Wilt u na uw zwembad gebruik heerlijk ontspannen, neem dan plaats op de ligstoelen.

Zwembadtrap

Vanaf heden kan iedereen het zwembad makkelijk en veilig betreden/verlaten via onze nieuwe (luie) trap.

Sauna’s

Active Sportsworld beschikt over 2 droge sauna’s. Deze sauna’s zijn enkel en alleen te betreden in badkleding. Active Sportsworld beschikt over een mintsauna van 80 graden Celsius. En over een droge sauna van 90 graden Celsius.

Wilt u optimaal tot rust komen volg dan de volgende stappen:
Stap 1: Douche uzelf goed in de kleedkamers
Stap 2: Scrub uw huid, zodat alle dode huidresten worden verwijderd
Stap 3: Neem plaats in de droge sauna van 90 graden Celsius, totdat de zandloper leeg is
Stap 4: Douche uzelf koud af onder de douche van het zwembad
Stap 5: Zwem 15 minuten in het zwembad
Stap 6: Neem plaats in de mint sauna van 80 graden Celsius, totdat de zandloper leeg is
Stap 7: Douche uzelf koud af onder de douche van het zwembad
Stap 8: Neem plaats op de ligstoelen en kom geheel tot rust

Stoomcabine

In het stoombad is de temperatuur zo’n 50º C, terwijl het in een sauna minstens 80º C is. Daarnaast valt het verschil in luchtvochtigheid op. In het stoombad hangt een dichte nevel, die wordt verrijkt met een essentiële olie. Samen met de fijne stoom heeft dit een heilzame uitwerking op de luchtwegen. Bovendien worden de poriën van de huid alvast geactiveerd, wat bevorderlijk is voor het transpireren tijdens de volgende saunaronde.

Een saunacabine is gevuld met warme, maar droge lucht. Voordeel daarvan is, dat de huid gemakkelijker transpireert en daardoor afkoelt. In een stoombad gaat dit niet op, omdat de luchtvochtigheid veel te hoog is.

Net als de sauna zorgt het stoombad voor opwarming van het hele lichaam. Na ongeveer een kwartier in een stoombad is de lichaamstemperatuur net zoveel gestegen als in de sauna. Dat komt dus doordat u in het stoombad niet afkoelt door transpiratie. Het is daarom ook noodzakelijk om, net als na een bezoek aan een saunacabine, na een stoombad rustig de tijd te nemen om af te koelen.