Wat is het?

XCO staat voor Xtreme Core. Een core-training wil zeggen dat je voornamelijk je buik- en rugspieren traint met de XCO-trainer. De XCO-trainer is een buis met daarin grit. Wanneer je de buis naar links of rechts schudt, komt het grit daar met vertraging achteraan. Elke beweging geeft hierdoor een extra belasting, wat door de ontwikkelaars ‘Reactive Impact’ wordt genoemd. Je zult daarnaast gedurende de hele les je core aan moeten spannen om in balans te blijven. Dit geeft XCO de garantie voor keiharde buik- en rugspieren! De groepsles wordt altijd begeleid door een gecertificeerde groepslesinstructeur, die je tot het uiterste motiveert.

Er zijn verschillende gewichten te verkrijgen, zodat je de training zo zwaar kunt maken als je wilt. Er zijn 4 maten XCO’s dus je kunt zelf de zwaarte en intensiteit van je training bepalen. Vrij makkelijk te volgen, geen hele moeilijke choreografieën, maar gewoon simpel en veilig. Door de verslavende mix van krachtige bewegingen op de sounds van de laatste hits, vliegt de les voorbij! .

Wat belooft het?

Met de XCO train je je conditie, spieren en bindweefsel. Je verbrandt calorieën en de training zou een optimale buik/rug work-out zijn. Door de ‘Reactive Impact’ van de buis worden spier- en bindweefselstructuren extra belast. XCo is de ideale les wanneer je wilt afvallen en tegelijkertijd een sixpack wilt creeren. Tijdens een XCO les train je het gehele lichaam waardoor jouw houding verbetert en de belastbaarheid van je spieren wordt vergroot.

Conclusie

Voor mensen die vaak in de sportschool komen, is XCO een welkome afwisseling en een prima work-out om de kern van je lichaam te trainen. De training lijkt niet zo intensief, maar heeft wel degelijk effect. Bovendien kun je het met een extra zware XCO wat zwaarder maken voor jezelf.

Absolute beginners zullen in het begin wel wat kleine steken laten vallen. Maar de muziek pept je op en ook als je niet alles meteen mee zou kunnen doen, heb je met XCO een goede work-out te pakken.