Wat is Aqua Zumba?

AquaZumba is een combinatie van het fitness zumba, aqua gym, aquarobic en Latin dance. Een full body workout in het water zonder ingewikkelde pasjes en choreografieen. Er kan gekozen worden voor Latin-muziek, maar ook voor popmuziek. Je doet allerlei dansen in het water, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water. Tijdens de les zal je stretchen,twisten, springen en vooral swingen op de muziek.

 

Waarom kies je voor Aqua Zumba?

Aqua Zumba is een leuke manier om lekker in beweging te komen. Je kunt tot ongeveer 600 calorieën in een uur verbranden. Hoeveel calorieën je precies verbrandt is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit die je gebruikt tijdens het sporten, maar ook van je eigen lichaamsgewicht.

 

Voor wie is de Aqua Zumba geschikt?

Het grote voordeel van Aqua Zumba is dat het voor iedereen geschikt is. De sport is geschikt voor mensen met overgewicht, maar ook voor mensen die last hebben gehad van een blessure. Ook mensen op leeftijd kunnen goed meedoen met deze les, omdat hun gewrichten minder belast worden in het water. Natuurlijk hebben ook de die-hard sporters veel aan deze les. Ook voor hen kan het een pittige en prettige workout zijn, omdat ze te maken hebben met de weerstand van het water.

 

Kun je afvallen met Aqua Zumba?

Het is zeker mogelijk om af te vallen met Aqua Zumba. Aqua Zumba is namelijk een combinatie van cardio en krachttraining en deze combinatie is ideaal wanneer je wilt afvallen.