Bodypump

BodyPump is een populaire groepsles van Les Mills. Met de hulp van een barbell en dumbbells worden er tal van oefeningen gedaan op muziek. Eén les duurt meestal 1 uur.

De onderdelen van BodyPump

Een BodyPump sessie wordt opgedeeld per spiergroep. Voor iedere spiergroep zijn er aparte oefeningen ingepland die ongeveer vijf minuten duren met aangepaste muziek om het tempo te bepalen. De standaard onderdelen van een BodyPump zijn warming up, squats, borst, rug, triceps, biceps, lunges, schouders, buikspieren en uiteindelijk een cooldown.

Vijf minuten per spiergroep betekent uiteraard dat er veel herhalingen zijn. Het is dan ook een goed idee om met minder zware gewichten te trainen, want een full body workout van 60 minuten doe je niet met een loodzware barbell.

Efficiënt trainen met gewichten

BodyPump is niet zozeer de meest efficiënte vorm van trainen met halters . Het afterburn effect zal bijvoorbeeld niet ten volle benut worden doordat er gemikt wordt op een hoog aantal herhalingen in plaats van je spieren echt tot het uiterste te drijven.

Voor mensen die een sociale vorm van training zoeken is BodyPump misschien wel de ideale oplossing. Een groepsles is voor sommigen extra motivatie om toch 2 of 3 keer per week te trainen, iets wat ze op zichzelf minder snel zouden doen. Je kan echter ook met vrienden aan traditionele krachttraining doen om het sociale aspect te combineren met een efficiëntere workout.